John van der Woude – arts leefstijlgeneeskunde en osteopaat

Met een grote passie voor gezondheid

John is arts en in 1989 afgestudeerd aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Zijn focus als arts is op gezondheid en vitaliteit. Hij heeft 19 jaar als bedrijfsarts gewerkt en werkt nu in zijn eigen praktijk in Amersfoort als integraal arts en osteopaat.

Een gezond en vitaal mens is vol energie, flexibel en herstelt snel bij ziekten, aandoeningen en blessures. Maar dit vermogen voor aanpassing en zelfherstel kan onder druk komen te staan. Pijn, gebrek aan energie en vermoeidheid kunnen dan hinderlijk en langdurig aanwezig zijn.

Je gezondheid en vitaliteit kan afnemen en je kan in een neerwaartse spiraal raken naar ongezondheid en ziekte. Vaak zie je dat mensen steeds minder belastbaar worden en dat maakt het leven ook minder leuk. Dat heeft John ook persoonlijk ervaren na een burnout na een traumatische gebeurtenis in zijn werk als bedrijfsarts.

Verder heeft hij de ziekte van Lyme overwonnen door na de antibiotica een jaar lang een uitgebreid protocol te volgen met supplementen van geneeskrachtige planten. In zijn persoonlijke zoektocht naar oplossingen heeft hij veel geleerd.

Gezonder en vitaler

John’s visie is dat iedereen gezonder en vitaler kan worden. Om mensen daarmee te kunnen helpen is hij arts en osteopaat geworden. In zijn artsenpraktijk is er speciale zorg en aandacht voor de mensen die al lang worstelen met hun energie en herstel.

Het kan gaan om kinderen die zo moe zijn dat ze niet meer naar school kunnen gaan tot ouderen die er geen genoegen mee nemen dat ze steeds minder kunnen en alle leeftijdsgroepen daartussen die merken dat de accu leeg is.

Cursussen, opleidingen en nascholing

John is leergierig en staat open voor nieuwe inzichten en heeft vele cursussen, opleidingen en nascholingen gevolgd om patiënten steeds beter te kunnen adviseren, begeleiden en behandelen.

In zijn werk als bedrijfsarts heeft hij goed geleerd om klachten nader te analyseren en te kijken naar disbalansen in de belasting, belastbaarheid en herstelvermogen. Als Orthomanueel arts heeft hij diverse manuele technieken geleerd voor klachten van spieren en gewrichten. Als osteopaat heeft hij geleerd om het functioneren en de vitaliteit te verbeteren met een groot repertoire aan manuele technieken. Vanuit de natuurgeneeskunde, lifestylegeneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde en de PNEI (PsychoNeuroEndocrinoImmunologie) kan hij mensen begeleiden en adviseren naar een gezond en vitaal leven.

Om mensen steeds beter te kunnen helpen heeft John vele opleidingen en cursussen gevolgd. Teveel om allemaal op te noemen. Maar om een beeld te krijgen volgt hieronder een selectie:

 • HBO klinisch chemisch analist, laboratoruim school deventer, 1977-1981
 • Geneeskunde, Radboud Universiteit Nijmegen 1981-1989
 • Bedrijfsarts Amsterdamse bedrijfsenartsenopleiding Corvu, 1990-1994
 • Manuele geneeskunde , Stichting Manuele Geneeskunde, 1997-1999
 • Osteopathie bij International Academy of Osteopathy, 2000- 2006
 • Opleiding Geïntegreerde technieken, Methode de Bakker, 2007-2008
 • Hartcoherentie bij Hartfocus 2009
 • EFT, Emotional Freedom Techniques, Basis en Master bij psycholoog Steven de Nie, 2013,  2015 
 • EMDR. trauma behandeling bij Hartfocus door psychiater Louisa Roosch 2014
 • Biodynamische CranioSacraal therapie, Wellness Institute van Roger Gilchrist, 2010-2014
 • Osteopathie opleiding fasciale technieken: Fascial Distorsion Model, 2015-2016
 • Wim Hof Instructeur via de Wim Hof Academy 2016
 • Opleiding tot Natuurarts bij de SURON 2015-2017
 • Diverse cursussen en  opleidingen bij Cell Care: Nutrigenomics, Smart DNA, advanced PNEI (PsychoNeuroEndocrinoImmunologie) 2016-2017
 • Cursus Sedona Methode 2017
 • Opleiding tot arts voor Neuraaltherapie 2018, zie www.nvnr.nl
 • Opleiding ooracupunctuur volgens Bahr, Goudse Acedemie 2019
 • Opleiding tot (medisch) hypnotherapeut 2019, OMNI
 • Blast technique, gevorderde hypnose techniek voor trauma behandeling, 2020

Verder heeft hij vele nascholingen gevolgd bij nationale en internationale opleidingen en docenten. Voorbeelden zijn opleidingen bij de Nederlandse Vereniging voor OrthoManuele Geneeskunde, de Stichting Wetenschap en Onderwijs Musculoskelatal Medicine, de Osteopathie Schule Deutschland (Bruno Chickly, Patrick van den Heeden, Terence Dowling, Brian Freeman), Panta Rhei opleidingen in de osteopathie (Alain Croibier,  Jean Pierre Barral, Jaap van der Wal, Leon Chaitow, Werner van Camp,  James Jealous, Eric Pratt, Alain Gehin, Zachary Commeaux, Georg Harrer, Jane Carreiro, Phillip van Caille, Rene Zweedijk e.a), FICO osteopathie opleiding (Anne Reeves, Philippe Druelle, Carina Petter, Laurie Hartmann, Daryl Herbert e.a) en bij diverse orthomoleculaire opleidingsinstituten ( Cellcare, Bonusan, Stichting Ortho Health Foundation, Evocircadian coach, Atrium Innovations, Orthokennis).

John is docent geweest bij de Stichting Ortho Health Foundation en geeft nu les bij OPFG: Opleidingen in Preventieve en Functionele Geneeskunde.

Voor vragen kun je contact opnemen per email (info@artsleefstijlgeneeskunde.nl). Voor een afspraak kun je contact opnemen met de afsprakencentrale (033-4572115)

Even delen met je netwerk?