Natuurlijke immuniteit blijkt superieur

Het seizoen van verkoudheden en griep breekt weer aan. Met de komst van de eerste Wuhan variant van SARS Cov2 zijn mensen erg bang geworden. Maar inmiddels zijn de huidige corona virus varianten lang niet meer zo ziekmakend.

Blootstelling aan bacteriën en virussen is van levensbelang

We zouden bijna vergeten dat virussen bij het leven horen en overal om ons en zelfs in ons aanwezig zijn. Natuurlijk wil je liever niet ziek worden, maar aan de andere kant train je je immuunsysteem als je een virusinfectie meemaakt.

Kinderen die blootgesteld worden aan allerlei bacteriën en virussen ontwikkelen een sterk immuunsysteem. En kinderen die super hygiënisch en beschermt worden opgevoed zijn later vaker ziek en ontwikkelen meer allergieën.

Het belang van vitamine D

Mensen die vaak ziek zijn hebben meestal een te laag vitamine D. In een vorige nieuwsbrief heb ik al eens iets geschreven over het enorme belang van een optimale vitamine D3 waarde.(1).

Nu is het zo dat er enorm verschil is in de aanmaak in de huid en opname van vitamine D3 supplementen tussen verschillende mensen. Sommige mensen komen heel veel buiten en hebben toch een laag vitamine D3. Vooral bij ouderen is dat het geval.

Daarom is het beter om het te meten. Steeds meer huisartsen zijn tegenwoordig bereid om dit te doen. Maar anders kunt u zelf online een Vitamine D test kopen (2) Maar let wel op. De ondergrens in Nederland is niet de optimale gezonde waarde. Die is namelijk 100 – 175 nmol/l.

Andere vitamines voor een sterk immuunsysteem

Behalve vitamine D3 worden ook van vitamine C, Zink, omega 3 vetzuren en selenium genoemd dat ze enorm belangrijk zijn voor een goed functionerend immuunsysteem (3).

Nadruk op leefstijlfactoren ontbrak

Hoe gezonder je leeft hoe gezonder je immuunsysteem. Dat klinkt als een open deur, maar de media en overheid hebben in Corona tijd bijzonder weinig aandacht gegeven aan de leefstijlfactoren. Des te meer aandacht ging er helaas naar experimentele gentherapie, mondkapjes, 1,5 meter afstand en lockdowns.

Blijf kritisch en blijf nieuwe inzichten meewegen

Wetenschappers en anderen die zich kritisch hierover uitlieten werden en worden geweerd uit het publieke debat. Kritische artsen werden actief vervolgd in Nederland en in het buitenland.

Censuur (is echt geen complottheorie)

Zelf ben ik twee keer van LinkedIn verwijdert omdat ik studies deelde waaruit duidelijk naar voren kwam dat natuurlijke immuniteit veel beter is dan immuniteit door vaccins. Dit soort social media zal met de komst van de DSA (Digital Services Act), alleen nog maar meer censureren.

Dus nu het nog kan wil ik u toch wel wat zeer waardevolle gezondheidsinformatie geven (met bronvermeldingen) die u waarschijnlijk niet gehoord heeft op tv, niet gelezen heeft in uw krant en die verwijderd is van de standaard social media.

Virussen verspreiden via aerosolen

Virussen worden door de lucht verspreid door zeer fijne aerosolen, super kleine vochtdruppeltjes waar de virussen op mee liften, die lang in de lucht blijven en dwars door mondmaskers heen gaan.

Een virusdeeltje gaat door een mondmasker als een persoon door een deur van 400 meter. Deze vergelijking werd gemaakt door de Belgische KNO arts Erwin Annys, die het boek FACT CHECK Neen, schreef met als ondertitel: Niet elke arts deelt de mening van de televisie-expert. Een video interview met deze integere arts is bijgevoegd (4).

Handen wassen en afstand houden kan wel iets werken, maar besef wel dat als iemand hard spreekt, niest en zingt de aerosolen met virussen wel tot 10 meter ver kunnen gaan.

Ruimteventilatie met goede luchtreinigingsapparatuur met HEPA filters is absoluut nodig, zeker in openbare ruimtes.

Maurice de Hond heeft hier al in het begin op gewezen, maar werd niet gehoord. Zijn website is ook een goede bron van kritische informatie (7).

Mondkapjes zijn niet effectief

Vele studies wijzen ook uit dat mondkapjes niet werken en zelfs schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Er is zelfs een ziektebeeld MIES, Masked Induced Exhaustion Syndrome, met verschijnselen zoals laag zuurstof en hoog CO2 gehalte, benauwdheid, vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn en vertraagd denken. Daarnaast zijn er veel zorgen over toxines in de mondmaskers die de gezondheid van de drager en het milieu aantasten (5).

Lockdowns werken niet en zijn desastreus voor de samenleving

Lockdowns hebben een zeer gering effect gehad op het verminderen van ziekte en sterfte maar een enorme negatieve impact gehad op de economie en op de maatschappij blijkt uit vele studies (6).

Leren van de fouten en werken aan een beter “nieuw normaal”

Uitsluiting, reisbeperkingen en medische discriminatie van niet gevaccineerden middels QR codes en vaccinatiepaspoorten vergeten we maar liever. Zeker nadat bleek dat ook gevaccineerden corona kregen en anderen konden besmetten.

Onderzoek naar oversterfte wil de overheid niet doen. Een fundraising voor een particulier initiatief daartoe is inmiddels wel gestart (8).

De hele samenleving is ontwricht en uit balans sinds Corona. Mensen met andere meningen worden niet meer getolereerd. Naar hun argumenten en de feiten die ze aandragen wordt niet geluisterd. Ze worden antivaxxers, wappies, complotdenkers of nog erger genoemd.

Ook de wetenschap is veranderd. Kennis en ervaring ontstaat door de wetenschappers die nieuwe wegen verkennen en durven in te gaan tegen de heersende opvattingen. En ze moeten hierover kunnen publiceren en openlijk kunnen communiceren over hun nieuwe inzichten.

Maar door het proces van peer-review, waarbij een selecte groep wetenschappers bepalen of een artikel in een wetenschappelijk tijdschrift geplaatst wordt kunnen onwelkome andere inzichten worden geblokkeerd. Daarom volgen meeste wetenschappers alleen het “politieke correcte” verhaal, omdat ze anders op een zijspoor kunnen worden gezet of zelfs ontslagen worden. De ecoloog Allan Savory legt dat heel goed uit in een kort video fragment (9).

Maar laten we leren van de fouten en weer open en met respect naar elkaar luisteren. Wetenschap en kennis groeit door juist te luisteren naar mensen met andere, nieuwe, inzichten.

Laat het nieuwe normaal zijn dat we weer vertrouwen in onze natuurlijke immuniteit en dat we allereerst de oplossingen voor gezondheidsproblemen met natuurlijke methoden en middelen aanpakken.

Traditionele vaccins versus experimentele mRNA gentherapie

In de menselijke evolutie heeft de immuniteit zich ontwikkeld tot een zeer complex en perfect werkend systeem. Pierre Capel, een gepensioneerde hoogleraar in de immunologie, kan daar fantastisch over vertellen. (10)

Maar hoe zit het dan met de corona “vaccinaties”? Ik zet het tussen haakjes want de experimentele gentherapie met de mRNA techniek is volstrekt niet te vergelijken met de oude vaccins. Op het oppervlakte van virussen zitten allerlei stoffen waar het immuunsysteem op reageert.

Bij het oude vaccin werd een virus verzwakt en dan ingespoten. Het immuunsysteem reageert dan op al die stoffen op het oppervlakte van het virus. Bij de experimentele gentherapie wordt via messenger RNA een programma ingebracht die één van de stoffen op het oppervlakte aanmaakt. Het messenger RNA, mRNA, in het vaccin is dus het programma wat zorgt voor de aanmaak van het bekende spike eiwit.

Inmiddels weten we dat het spike-eiwit overal in het lichaam gaat zitten en hele vervelende bijwerkingen kan geven. In een wetenschappelijk artikel wordt zelfs gesproken over spikeopathy, oftewel ziekten door het spike eiwit (11). En een ander artikel stelt de vraag of het spike eiwit verantwoordelijk is voor long Covid (12).

Hopelijk weet u inmiddels dat het verhaal dat u het voor een ander doet en dat het vaccin virusoverdracht tegenhoudt niet waar is. En het is ook niet uit en te na getest. Het is juist versneld op de markt gebracht.

Wat wel waar is dat mensen die covid hebben doorgemaakt en niet gevaccineerd zijn 27 keer minder kans hebben om weer opnieuw een infectie te krijgen vergeleken met gevaccineerden. John Campbell die in het begin voor het vaccin was, is de wetenschappelijke literatuur blijven volgen, en erkent nu dat natuurlijke immuniteit verreweg superieur is. (13).

De huidige coronavarianten zijn weinig ziekmakend

De Amersfoortse huisarts, Felix van der Wissel, geeft aan dat de mensen wel op de hoogte moeten worden gesteld van recente wetenschappelijke inzichten om een goede keuze te maken. Zo moeten ze weten dat de huidige coronavarianten weinig ziekmakend zijn. En je moet 2.500 mensen vaccineren om 1 te behoeden voor een ernstig beloop met ziekenhuisopname. Anderzijds krijgt 1 op de 800 gevaccineerden een ernstige bijwerking waar intensieve medische zorg voor nodig is.

Kans op hartschade

In een onderzoek had 1 op de 35 gevaccineerden 3 dagen na de vaccinatie verhoogde troponine waarden in het bloed, wat duidt op tijdelijke hartschade. Deze mensen moeten gewaarschuwd worden om zich niet erg in te spannen na de vaccinatie. In feite zou elke gevaccineerde na 3 dagen zo’n bloedonderzoek aangeboden moeten krijgen om risico’s te kunnen vermijden. (14).

10 overwegingen voordat je je laat prikken

Om de nadelen en voordelen van vaccineren voor Corona op een rij te zetten is het belangrijk dat u de juiste informatie krijgt.

Daarvoor raad ik u aan de informatie goed te lezen die de stichting Artsen Collecief op haar website heeft gezet om u te helpen bij uw beslissing. Ze hebben ook een formulier over een geïnformeerde vaccinatiebeslissing op hun website, die u hier kunt downloaden. (15)

Bronnen

 1. https://www.artsleefstijlgeneeskunde.nl/vitamine-d-bij-corona-voldoende-bewijs/
 2. https://www.bloedwaardentest.nl/vitamine-d3-25-oh-en-125-actief.html
 3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34024545/
 4. https://rumble.com/v1zyff4-compleetdenkers-het-spreekuur-deel-11-met-dr-erwin-annys.html
 5. https://brownstone.org/articles/studies-and-articles-on-mask-ineffectiveness-and-harms/
 6. https://brownstone.org/articles/more-than-400-studies-on-the-failure-of-compulsory-covid-interventions/
 7. https://maurice.nl/2023/05/13/nog-steeds-een-ondergeschoven-kind-ventilatie/
 8. https://stichtingdemenselijkemaat.nl/academisch-onderzoek-naar-een-mogelijke-relatie-tussen-vaccinatie-en-oversterfte/
 9. https://www.youtube.com/watch?v=E3eMWLG7Rro
 10. https://www.bitchute.com/video/Qgxkkqw4CtkM/ en https://www.bitchute.com/video/DU6wrpdqew1u/
 11. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37626783/
 12. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35028901/
 13. https://www.youtube.com/watch?v=IiA1S6NvCo4
 14. https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-09-25
 15. https://artsencollectief.nl/vaccinatiebeslissing-2023/
Even delen met je netwerk?